Saturday, February 5, 2011

pertama kali kita berjumpa.









.

Nisa ingat lagi time kita mula2 kenal.
Time tuh kita baru je lepas Spm(2008)
Kita jumpa time kita keje Part Time kat KLIA.
Masa nisa da lama keje.
Lebih kurang 2mggu.Selepas tuh nuri lak masuk keje.
First kita jumpa time nuri datang punch card kat tempat nisa keje.
Time tuh nisa keje shift petang.Nisa lek kol 12tgah malam.Nuri?nisa rasa nuri keje kol 11pg smpai kol 9malam.
Hurmm.

Time tuh nuri keje kat level5(Ritazza cafe)
Nisa keje kat level3(Delifrance cafe)
Mula2 nuri datang kat tempat nisa.Nuri panggil nisa "Akak"
hehee.. Time nisa ye kan je..
Dan tiap2 hari nuri datang punch card kat tempat nisa sbb kat nisa tuh satu2 tempat
yang de punch card.Semua staft SAJI BUMI akan punch card kat situ.(Delifrance cafe).
Dan kita mula rapat sejak dari itu.Nuri time tuh banyak sangat mulut.
Padahal kita baru je kenal.

Time tuh ada akak yang satu keje ngan nisa kat tempat nisa tuh cakap nuri nih banyak sangat
mulut. Dan kak izan tuh sempat lagi mengusik nisa cakap yang nuri de hati kat nisa.
Nuri ingat lagi tak kat kak izan tuh?
Tapi nisa cakap xde lah kak. hehe :))
Time nisa senyum je. Nuri selalu sangat datang amek pastri kat tempat nisa.
Asyik2 muka nuri je yang amek.
Nuri ckap Nuri xde keje kat atas(Ritazza cafe)
Sbb tuh lah nuri selalu amek pastri tuh kat tempat nisa.
Dan yang paling nisa xbole lupa adalah bila tiap2 kali nuri datang kat tempat nisa
Nuri selalu naik Eskelator(btol x ejaan nih,klo xbetol harap maap ye) hehee =)
Nuri kata sbb nuri nak tengok nisa.Nak tengok nisa wat keje.

Ada satu hari tuh.Nuri tanya kat nisa. Pukul bape nisa rehat.
Nisa kata xtentu.Klo bz lmbat lah rehatnya.
Nuri kata nuri nak rehat ngan nisa.Nuri suruh nisa msg nuri bila da xbz.
Nuri ajak nisa g rehat sama2..
Nisa ingat first time kita kuar rehat sama2 kita g makan kat FOOD GARDEN
Kita ronda kat situ banyak kali.Nisa tanya nuri nak makan apa.
Nuri kata ikut nisa lah.Patuh kita amek keputusan nak makan roti canai telur.
Time kita ngah makan..
Tiba-tiba..
Salah satu dari sudu yang nisa pakai.

Tiba2 patah.
terpelanting lak tuh depan nuri.. huhuhu=)
Time tuh nuri gelak habis.
Nisa malu gle time tuh. :))
Pastuh nuri amekkan nisa sudu yang len. hehehe
Nisa akan kenang peristiwa itu smpai ble2..
Sebagai kenangan terindah kita+kelakar.
Dan ada satu hari tuh nisa datang kat tempat nuri.
Sebab nisa lama sangat tggu nuri kat bawah.
Nisa datang kat tempat nuri.

Time tuh nuri ngah wat laksa ke mee kari..
Ada akak yang kat tempat nuri tuh mengusik nisa.
Dia kata nak makan ngan buah hati ke=)
hehe.
time tuh malunya nisa.
Pastuh kita g makan lgi kat situ.Kali nih nuri da siapkan awal2 lagi sudu tok nisa.
Bukan satu.dua tapi tiga sekali.
Hehehe. =) Time tuh nisa senyum je+ketawa.
Nuri kelakar sangat time tuh. Nuri selalu buat nisa seronok je.
Start dari tuh.Kita da jadi rapat sgt2.Tiap kali klo kita nak rehat.Mesti kita
akan kuar sama2.Ada satu hari tuh masa kita g makan kat Malaysian Wok.
Nuri de tanya nisa pasal BF(ex now) nisa time tuh.Dan nuri mula cerita kat
Nisa tentang GF nuri. Time tuh nisa dengar je apa yang nuri nak cte.
Tak lama lepas tuh.Nuri bgtaw kat nisa yang nuri da putus ngan GF nuri tuh.
Nuri kata nuri sedih sgt.

Selang beberapa selepas tuh nisa da putus ngan ex nisa tuh.
So.kita senasib.
Dan sejak tuh.Kita bertambah lagi rapat.
Satu hari nuri de kata kat nisa yang nuri de something nak bgtaw kat nisa.
Tapi nuri kata takot.
Nisa suruh gak nuri cakap.
Dan nuri kata Nuri da lama ada perasaan kat nisa.
Dari first time nuri jumpa nisa kat tempat nisa keje tuh(Delifrance cafe).
Nisa time tuh xleh nak bg keputusan.
Sebb nisa xnak apa yang penah jadi kat nisa sebelum nie jadi lagi.
Nisa ckap biar kita kenal dulu sebagai seorang kawan.
Bila da kenal hati dan budi masing2 baru kita leh wat keputusan.
Nuri terima.
Dan sepanjang kita keje part time kat situ.Kita banyak habiskan masa bersama2.
Tiap kali kita keje shift sama kita akan pegi dan balik sama2.
Nisa rindu sangat2 time tuh.
=)

Sekarang..
kenapa ye.Setelah nisa terima nuri dalam hidup nisa.
Nuri da tak macam dulu.
Sekarang nuri suka sangat buat keputusan sendiri.
Tanpa berbincang ngan nisa.
Kenapa nuri?
Nisa sayang nuri taw. Nisa nak nuri yang mula2 nisa kenal dulu.
Nisa xnak nuri berubah.
Nisa taw kita xseperti pasangan bercinta yang lain.
Kan kita yang nak cam tuh kan.
Kita jarang keluar sama2.Dating.
Klo kita kuar pon mesti nisa akan ajak baby tok teman kita.
Rindu saat kita kuar sama2 time weeding kawan nuri tuh.
Nisa rindu saat2 kita jalan2 kat metro kajang hari tuh.
Nisa Rindu saat2 kita kuar ngan kawan2 nisa time kita g PORT DICKSON.
Nisa rindu saat2 nisa suapkan nuri dunkin donut.kat dalam kete time
Kita nak g Port Dickson hari tuh.
Time tuh abis mulut nuri penuh ngan cokelat donut tuh.
Tangan nisa pon penuh ngan cokelat sbb nisa xnak mulut nuri comot.
Time tuh mek ngan k.cha gelak kan je kita.
hehe =)
Apa=apa pon yang berlaku nuri tetap dalam hati nisa.
Nuri da jdi sebahagian dari hidup nisa.
Tanpa nuri hidup nisa akan menjadi kosong.
Hari2 nisa akan menjadi kelam.
Tanpa kehadiran nuri.
Nisa harap nuri cepat sembuh.
Insyaallah..



No comments:

Post a Comment