Friday, March 25, 2011

My bufday 2otahun :))



P/s: Kakak time umO setahun :))


23/03/2011..
Kini genap lah umurku yang ke2otahun..
Rasa seperti baru je semalam aku dilahirkan..
Rasa seperti dalam mimpi yang aku kini da masok umur 2otahun..
Ermm..
Disini aku nak cerita n kongsi cerita apa yg berlaku kat aku..
Pada malam 23/3/2011 :))
huhu,,
Ermm :))
Tepat je kol 12malam..
Banyak msg wish happy bufday kat aku :))
Sambil tuh Nuri lak kol aku..
Nuri kol aku wish kat aku..
Sambil tuh Nuri nyanyi song happy bufday kat aku :))
Time tuh aku rasa seronok sangat2..
:)) Tima kasih nuri sebab untuk tahun ini nuri wish kat nisa..
Nuri wish kat tarikh tu
23/3/2011 :))
Sambil ngah aku berbual2 ngan nuri..
Datang le kawan2 aku nih haa..
Mia.. Intan..Diana.. Elyn..Miranisa :))
Kata kek yang aku telak kat atas meje tuh terjatuh..
Kek tuh terjatuh time miranisa nk iron baju :)) hehe
Time tu aku ngah seronok berbual2 ngan nuri..
Aku xendah pon.. hehe :))
Pas aku da abis berbual2 ngan nuri..
Aku pon kuar bilik.. nk tgok mana kek yang terjatuh tuh..
Intan kata kat dapur..
Aku pon time tuh xterpikir yang dorang nk kenakan aku malam tuh..
Pon g kat dapur..
Tiba-tiba time aku nk tgok kek tuh..
Tah sape tah yang tolak aku dari belakang..
Tolak ngan tarik aku kat tempat basuh baju or tempat ampaian..
Time tuh dapur gelap je..
Padahal aku dari mula lagi da tahu yang dorang nk kenakan aku..
Tapi tah time tuh aku xterpikir lak yang dorang betul2 tggu aku kat dapur yang gelap tuh..
Sebabnya aku ingat dorang da xnak wat surprise tok aku da..
Sebab aku wat bodo je time dorang kata kek aku tu terjatuh..
Yang xtahan tuh..
Mia malam tuh pandai sangat2 berlakon.. huhu :))
hahaa..
Last-last aku yang terkena..
huhu.. :))
Time aku g kat dapur tuh..
Pas aku da kena tolak kat tempat tuh..
Tiba-tiba dari arah kiri ngan kanan..
Tiba-tiba kepala aku kena tepung..
Pastu ngan air lak tuh..
Abis basah kuyup aku time tuh :))
Da le time tuh aku ngan pakai suater itam..
Memang best..
Basah kuyup aku ngan kain batik aku pon kena gak..
Time aku kena ngan tepung ngan air tuh..
Yang paling xtahan..
Pas aku da kena air ngn tepung tuh..
Time ngah kelam kabut tuh..
Aku ngan basah kuyup ni..
Nampak de air sabun depan aku kat dalam baldi..
Yang sebenarnya air tuh tok aku..
Tapi dorang xsempat nk simbah kat aku..
Sebab aku da terlebih dahulu simbah air tuh kat dorang..
Tapi dorang(Mia..Elyn ngan Mia)sempat lagi..
Tinggal le k.Cha..
K.Cha yang kena ngan air tuh..
hhuhuh..
Sbbnya k.Cha kat depan aku..
Time tuh abis basah kuyup aku..
Basah lenjun aku dibuatnya..
Time tuh aku menggingil kesejukan..
Aku pon apa lagi g kutip tepung yang de kat lantai..
Letak kat tangan..
Nak bagi kat dorang yang xkena apa2 tuh :))
Tapi Mia..Elyn.. ngan Si Miranisa tuh lak..
Terus lari masuk dalam bilik..
Lama lak tuh dalam bilik..
Penat aku tggu.. :))
Pastu
Tak lama tuh..
Dorang pon bukak pintu bilik..
hehe..
Time tuh apa lagi aku pon calit lak tepung tuh kat dorang..
Miranisa aku calitkan ngan tepung kat muka dia..
Mia lak hehee..
Xbagi dia aku cuit ngan tepung.. hahaa
K.Cha.. hahhaa :))
K.Cha lari masuk bilik aku..
Sampai terduduk2 dia kat lantai..
Pastu aku apa lagi sapu le tepung2 nih kat muka ngan badan K.Cha :))
Malam tu memang huru-hara rumah dibuatnya..
Ngan lantai basah..
Ngan kek bersepah-sepah dibuatnya..
Pastu kami gak le yang kena mop ngan sapu lek sume tuh..
Malam tuh aku rasa seronok sangat2 :))
Thanks kawan2 :))
Apa yang berlaku masa malam tuh adalah yang First time yang terjadi kat diri aku :))
And it's So fun my Friends :))
Thanks A Lots :))
This All sweet Memories For me :))
Korang memang kawan2 yang gle2..
huhu :))
Especially ko Mia :)) hehe..
Pandai ko berlakon malam tuh :))
Intan.. Diana.. Mek.. K.cha..
Mia..Elyn.. Miranisa :))
Tima kasih korang tok malam..
23/3/2011 :))




2 comments:

  1. so funny lah ur bday..
    anyway happy birthday skali agy keyh..
    opss happy belated birthday..
    xpe kn wish sekali lagi..hari tu kn da wish..(klu awk pasan lah sy wish)

    ReplyDelete
  2. huhu :)) thanks awk
    sye perasan le awk wish kat sye hri tu sehari sblom my besday kan..

    ReplyDelete