Tuesday, May 31, 2011

Night Shift :))

Selama 2malam aku keje malam kat ward5..
Banyak yang aku nak kongsikan kat sini..
First Night..
Bosan sangat2.. Sebab kan bru malam pertama so xberapa tahu apa yang ptot buat..
Smpai2 je kat ward5..
Seperti biasa aku g kat staff room.Letak beg..
Pkai cap kalo aku xsempat nak pkai kat umah..
Pastu.. Cam biasa gak..
Tiap2 hari aku akan buat benda ini ble smpai kat ward..
Amek kerusi bawak kat kaunter nak amek report.. hehe :))
Masa first night aku lambat sikit smpai kat ward..
Sebab..
Hujan lebat sangat2 nasib bek Adah datang amek aku kat hostel..
Huhu :)) Thank adah sebab amek aku kat hostel..
Pastu aku pon amek laa report cam shift pagi ngan petang..
Lama kot bru pass report habis..
Ooo.. Kini barulah aku tahu..
Rupa2nya kalo staff nurse keje malam mesti kena stay smpai kol 10 malam..
Tak pon 10.30malam bru leh balik.. hehe
Pastu lebih kurang kol 10.30malam pass report pon habis+selesai..
Cam biasa seperti shift pagi ngan petang..
Bila habis je pass report bermulalah tugas masing2..
Aku ngan cam biasa..
Mula gerak g staff room letak kerusi ngan dalam..
Pastu g kat kaunter.. Tgok Observation chart kol bape kena wat..
Itu untuk kepastian.. hehe
Sebabnya Aku takut aku yang tersilap kang..
Pastu akak Gayatri staff nurse ipoh pon tugaskan aku wat observation..
Akak tuh wat sideA , Aku wat SideB :))
Aku pon menuju ke tempat stestoskop(Kalo salah eje Sorry ye :D hehe)
Sangkut kat kolar baju.. Dan bermulalah aku menolak troli Observation ke bilik2 patient..
Aku bermula dengan bilik yang belakang sekali..
Bermula dengan bilik 247..
Pastu 248/1 ngan 248/2..
Pastu 249/1,249/2
Pastu 245 ngan 246..
Pastu 250/1,250/2,250/3 ngan 250/4..
Last sekali 251/1,251/2,251/3,251/4..
huhu :))
Selesai juga tugas aku wat Observation untuk jam 10malam..
Selepas tuh aku g laa kat akak CA(care Assistance)..
Aku offer help untuk wat kerja..
So,Aku pon ikut laa akak tuh g bilik patient2 yang kena tukar lampin pakai buang(Pampes)
Pastu g laa kat Bilik 243..
Bilik ni sumenya untuk patient perempuan sahaja..
Aku ikot akak tuh pergi satu2 katil untuk tukar pampes..
Tiba je kat katil salah satu patient kat dalam bilik tuh..
Bukak je selimut..
Aku ngan akak tuh terkejut..
Popo ni pkai 2 pampes :D
kteorang tanya kat Popo tuh..
"Popo,Kenapa pakai 2 pampes?"
Popo tuh cakap:
"Takut Pang sai keluar"
hehee..
Pastu aku ngan akak ni senyum je..
Kteorang pelik gak cam ne Popo ni bole capai ngan pkai pampes sendiri..
ermm..
:D
Huhu..
Untuk First night tak banyak sangat aku nak kongsikan..
Tapi untuk malam yang kedua..
Banyak yang aku nak kongsikan :D huhu

Second Night :))
Sperti biasa..
Cam first night..
Cuma untuk second night lain sikit..
Cerita bermula masa aku masuk keje malam..
Time tuh kol 8.50malam..
Sesampainya aku kat ward..
Aku letak beg aku kat dalam staff room..
Pastu aku g amek kerusi letak kat kaunter..
Time tuh Aku terkejut kenapa ramai2 kat tepi kaunter..
Laa rupa2nya akak2 ni bwak ada satu Uncle ni kat tepi kaunter..
Sebabnya tadi dia jatuh kat toilet..
Sebab uncle ni xdapat nak balancekan badan dia time nak pakai short pant dia..
Pastu akak staff nurse call doctor..
Doctor suruh letak uncle tuh kat tepi kaunter nurses..
Takut uncle ni jalan2 lagi..
Sebabnya masa malam pertama aku keje malam tuh pon uncle ni berjalan dari bilik dia ke kaunter nurses.. Tanpa pkai selipar..
Pastu bermulalah passing report..
Pass report habis jam 10.30malam..
Seperti biasa..
Aku tolak troli Observation..
Pastu..
P/s:Will be Continue..
:D


No comments:

Post a Comment